Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο!

Παρόλο που ο καιρός σε οδηγεί σε μια παραλία για βουτίες,όσοι γονείς θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό υπάρχουν αρκετές καλές προτάσεις για τα Σαββατοκύριακα!

Ίδρυμα Ευγενίδου.












Ο Ουρανός των Αρχαίων
Ψηφιακή παράσταση 
Διάρκεια: 40΄
Η παράσταση αυτή μας μεταφέρει σ’ ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, για να ανακαλύψουμε μαζί ποια είναι η πραγματική ιστορία για τις ιδέες και τις γνώσεις που είχαν οι Αρχαίοι για τον Ουρανό. Η πρώτη ενότητα επικεντρώνεται στον «Ουρανό της Αρχαίας Αιγύπτου» και στα διάφορα κτίσματα των Αιγυπτίων που βασίζονταν στην αντίληψή τους για τον νυχτερινό ουρανό. Η δεύτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στους Μινωίτες ναυτικούς και στον πολιτισμό που ανέπτυξαν στη Θήρα και την Κνωσό, ενώ στην τρίτη ενότητα επιστρέφουμε στην Ελληνιστική Αίγυπτο και στα επιτεύγματα της Αλεξανδρινής επιστήμης, την περίφημη Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη, τον Φάρο της Αλεξάνδρειας, ενώ η παράσταση κλείνει με τις τελευταίες εντυπωσιακές ανακαλύψεις για τον «Μηχανισμό των Αντικυθήρων».

(Παραγωγή: Ίδρυμα Ευγενίδου, 2012)


Η ζωή του κύριου Δεντρούλη
Ψηφιακή παράσταση 
Διάρκεια: 30΄

H Δανάη Πασχαλίτσα και ο Λάμπης Πυγολαμπίδας σε ρόλο δημοσιογράφων-ερευνητών, αναλαμβάνουν να ταξιδέψουν τους μικρούς τους φίλους στον υπέροχο κόσμο του κυρίου Δεντρούλη και να εξηγήσουν γιατί τα δέντρα είναι τόσο σημαντικά για την ύπαρξη όλων μας. Με τρόπο απλό και διασκεδαστικό,  που όμως δεν χάνει την επιστημονική του ορθότητα, περιγράφουν πώς τα δέντρα μεγαλώνουν, πώς τρέφονται και κυρίως πώς προσφέρουν το απαραίτητο για τη ζωή όλων μας οξυγόνο.

(Παραγωγή: Softmachine, 2013)


Παραμύθια τ’ Ουρανού ΙΙ
Ψηφιακή παράσταση 
Διάρκεια: 30΄
Η παράσταση αυτή οπτικοποιεί με εντυπωσιακό τρόπο τις ιστορίες που βρίσκουμε στις «Μεταμορφώσεις» του Ησιόδου και του Οβιδίου για τις «Εποχές της Ανθρωπότητας», με τη βοήθεια των άστρων και των αστερισμών. Από την αρχαιότητα ακόμη οι παρατηρητές τ’ ουρανού προσπάθησαν με κάθε τρόπο να δώσουν μια πιο οργανωμένη μορφή στο χάος των άστρων, με αποτέλεσμα τη γέννηση των αστερισμών. Τις καθάριες νύχτες, οι παλιές ιστορίες που συνδέουν τον άνθρωπο με τους αστερισμούς, ξαναγεννιούνται, αφού κάθε αστερισμός έχει τη δική του ιστορία, την οποία κάθε αφηγητής θεώρησε υποχρέωσή του να πλαισιώσει με τα δικά του λεκτικά και περιγραφικά στολίδια.
(Παραγωγή: KAGAYA Studio, 2012)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site  του ιδρύματος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου