Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης

Αγαπητοί φίλοι,
 
O Σύλλογός μας δείχνοντας την ευαισθησία του σε θέματα οδικής ασφάλειας και σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας σ' αυτά τα θέματα, υλοποίησε, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ", μια τριήμερη δράση με θέμα "ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ".

Πιστεύουμε ότι για να γίνει κάποιος καλός οδηγός δεν αρκεί το δίπλωμα οδήγησης, αλλά πρέπει να εκπαιδεύεται από νωρίς για το τι σημαίνει:

Οδηγώ με ασφάλεια
Δε μιλώ στο τηλέφωνο
Τηρώ τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας (ΚΟΚ)
Σέβομαι τους γύρω μου
Σέβομαι και σκέφτομαι αυτούς που μεταφέρω και τους μεταφέρω με ασφάλεια
Συντηρώ σωστά το όχημά μου
 
Πιστεύουμε πως αυτό που λείπει δεν είναι (πλέον), οι καλοί δρόμοι, αυτό μας λείπει είναι ο ΟΔΗΓΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Η αφορμή γι' όλα αυτά ήταν το τραγικό ατύχημα στην Ε.Ο. με θύματα μια μητέρα με το παιδί της αλλά και δυο νέους ανθρώπους από το άλλο αυτοκίνητο.

Ευχή μας, να μην συμβούν άλλα δυστυχήματα, να μην ΞΑΝΑ-θρηνήσουμε αθώα θύματα εξ αιτίας κάποιων θερμοκέφαλων - δολοφόνων, που πιστεύουν ότι το αυτοκίνητό τους είναι το άρμα μάχης - φρούριο που στο πέρασμά του σαρώνει τα πάντα, αλλά προ πάντων τους πάντες.
 
Θερμά ευχαριστήρια στο Ινστιτούτο "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ" και ιδιαιτέρως στη Διεύθυνση και στους διδάσκοντες του σχολείου μας για την οργάνωση και υλοποίηση αυτής της σημαντικής για τα παιδιά μας, δράσης.
 
 

Φωτογραφία του Constantinos Bokos.
 
 
 
 
 
 
Φωτογραφία του Constantinos Bokos.
 


 
 
 
 
Φωτογραφία του Constantinos Bokos.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου