Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ενημέρωση γονέων 5ου Δημοτικου Σχολείου για θέματα του σχολείου

Αγαπητοί φίλοι,

Την περασμένη εβδομάδα, εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου μας καθώς και η Διευθύντρια του Σχολείου μας κ. Δεμένεγα, μαζί με εκπροσώπους του Συλλόγου Διδασκόντων, συναντηθήκαμε, μετά από αίτημά μας, στο χώρο του Σχολείου μας με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και Αναπληρωτή Δήμαρχο, κ. Γεώργιο Χατζηδάκη και την κα Χριστίνα Σερέτη, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηλιούπολης.
Στον κ. Χατζηδάκη και στην κ. Σερέτη εκθέσαμε την κατάσταση στο σχολείο μας από πλευράς ελλείψεων σε σχολικές αίθουσες, ανακατασκευής τουαλετών, θέματα ασφάλειας του σχολείου και του εξοπλισμού, την επάνδρωση της Βιβλιοθήκης, την έλλειψη εποπτικών μέσων, την παλαιότητα και ενεργειακή του αναβάθμιση, τόσο από πλευράς κελύφους (βάψιμο - ενίσχυση κελύφους - μονώσεις ταρατσών), όσο και από πλευράς πεπαλαιωμένων κουφωμάτων και συστημάτων θέρμανσης.
Επίσης, εθίγησαν τα θέματα του ελλιπούς φωτισμού, της επισκευής της κεντρικής εισόδου και άλλα.
Θα ήθελα στο σημείο αυτό να δηλώσω ότι ο κ. Χατζηδάκης και η κα Σερέτη, άκουσαν με μεγάλη προσοχή αυτά τα οποία τους είπαμε και ήδη αυτή μας η συνάντηση άρχισε να μετουσιώνεται σε έργα.
Ίσως κάποιοι από εμάς που καθημερινώς προσερχόμαστε στο σχολείο να είδαμε τα καλώδια που κρέμονταν από την ταράτσα να έχουν μαζευτεί, να έχουν μπει καινούργια φωτιστικά μπροστά από την αίθουσα Τελετών, να προετοιμάζεται κατάλληλα η οροφή μεταξύ γραφείου διδασκόντων και σχολικής αίθουσας προκειμένου να επισκευαστεί, ώστε τόσο τα παιδιά όσο και οι διδάσκοντες να διεξάγουν το μάθημα σε κατάλληλες για την υγεία τους συνθήκες.
Επίσης, η κεντρική πόρτα του Σχολείου μας επισκευάζεται και ομορφαίνει. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί στους δασκάλους μια τηλεόραση σε αντικατάσταση της προηγούμενης, η οποία χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν νέοι προβολείς τεχνολογίας led, προκειμένου το Σχολείο μας να βγει από το σκοτάδι και φυσικά να λιγοστέψουν και οι έκνομες ενέργειες που κατά καιρούς διαπράττονται, από εξωσχολικά στοιχεία, που εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι προχωρούν σ' αυτές.
Τέλος, τα έργα δε σταματούν εδώ, στο επόμενο διάστημα θα γίνουν κι' άλλα. Άλλα σημαντικά και πρώτης προτεραιότητας και άλλα λιγότερο σημαντικά, αλλά σε κάθε περίπτωση απαραίτητα.
Το μόνο που ζητάμε από εσάς, με την ευκαιρία αυτής μας της επικοινωνίας είναι ένα.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ.

Θα ήθελα από το βήμα αυτό να ευχαριστήσω την κ. Δεμένεγα καθώς και όλους τους διδάσκοντες του Σχολείο μας για την πολύ καλή και αγαστή συνεργασία μας. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις κυρίες που πλαισιώνουν το Δ.Σ. του Συλλόγου μας για τις προσπάθειές τους, τη θέληση και την αγωνιστικότητα που δείχνουν, για όλα τα θέματα που αφορούν την σχολική μας κοινότητα.

Άφησα για το τέλος τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, κατ' αρχάς τον κ. Δήμαρχο και τους κ. Χατζηδάκη και κα Σερέτη, λέγοντας ότι πραγματικά στα πρόσωπά τους βρήκαμε ανθρώπους, που ακούν και το κυριότερο καταλαβαίνουν και επιλύουν τα προβλήματα.
Πιστεύω ότι στο άμεσο, μέλλον θα έχουμε απτά παραδείγματα αυτής μας, της συνεργασίας.
 
 
 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Κωνσταντίνος Απ. Μπώκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου